Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je u dva navrata razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o optužbi koju je o Ljajiću izneo šef poslanika Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

„Ne mogu da prenosim sadržaj razgovora, osim da je sve bilo korektno. Maja Gojković mi je poslala SMS poruku“, kazao je Ljajić za „Politiku“.

Šešelj je u utorak na sednici Skupštine Srbije rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić „vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije“, što je izazvalo burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijademokratske partije Srbije, koji su napustili skupštinsku salu.
Optužbe na račun Ljajića danas je ponovila poslanica SRS Vjerica Radeta koja je rekla da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „zaklinje na borbu protiv korupcije“, a da ne reaguje na afere koje „drmaju vladu“ i pitala ga da li ima informacije o Ljajiću.

Stefanović je danas izjavio da MUP ne raspolaže informacijama da je Ljajić deo neke kriminalne grupe.

„Lično ja u to ne bih mogao da poverujem“, rekao je ministar u Skupštinu tokom rasprave o zakonima iz oblasti unutrašnjih poslova.
Za „Politiku“ Ljajić je kazao da ga je pogodila reakcija predsednice Skupštine Maje Gojković, koja je, kako je naveo, više opominjala poslanike njegove stranke, nego Šešelja.

On je kazao da to „više nema nikakve veze sa politikom“ i da je „gore od svakog rijalitija“.

„Skoro 30 godina sam u politici i ovako nešto nisam doživeo. Pri tome, treba da se branim od besmislenih optužbi, za koje svako dete u Pazaru zna da su naručene, neistinite i monstruozne. Ako ćutim, ispada da nemam argumente, ako odgovaram – ispada da se pravdam i da razmazujem blato koje mi je neko na lice bacio“, kazao je Ljajić.

Zato je i tražio, kako je naveo, da se slobodno objavi sve što o njemu imaju policija, BIA i CIA „i sve službe sveta“.

„Ja druge odbran nemam. Ako budu našli da sam ikada i jabuku ili loptu ukrao, reći ću da je Šešelj u pravu i podnosim ostavku“, rekao je Ljajić.

Pošto zna da se ništa takvo neće naći, Ljajić kaže da će i u tom slučaju dobro razmisliti o sledećim koracima, jer mu „ne pada na pamet da dopusti da njegova deca čitaju da im je otac narko-diler“.

„Pitanje časti je važnije od učešća u ovakvom raijalitiju“, kazao je Ljajić i kazao da je to napad na čast, obraz i poštenje.

„Od tog napada nemate odbranu. Da je on mene politički napada, rekao bi bilo šta: da sam glup, ružan, neznalica, ovakav i onakav, ne bih se ni obazirao. Ovako, on udara na elementarno ljudsko dostojanstvo“, kazao je Ljajić.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page