glusac-martinovic

Martinović: Aktuelni programi i mere zapošljavanja

Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas, razgovarao je juče sa Zoranom Martinovićem, direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje, o merama i programima zapošljavanja dostupnim nezaposlenim licima sa evidencije NSZ i poslodavcima.

„Dobro je da se opština Vrbas opredelila da u svom budžetu izdvoji dva miliona dinara za programe zapošljavanja određenih ciljnih grupa koje teže dolaze do radnog mesta. Naši programi i mere poltike zapošljavanja su i dalje aktuelni i spremni smo da sredstva iz sredina koje nisu dovoljno aktivne, usmerimo u sredine u kojim postoji veliko interesovanje za ove programe, kao što je opština Vrbas. Evidentno je da se ovde dosta lica opredlilo za programe samozapošljavanja, ukupno je zahtev podnelo 59 lica, a naša je obaveza da ih finansijski podržimo“, rekao je Martinović nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, za uspešnu realizaciju mera politike zapošljavanja potrebna je i spremnost svakog pojedinca da aktivno učestvuje u obukama za usavršavanje znanja i veština. „Kroz programe obuke prošlo je devedesetak ljudi, pre svega kroz kurseve jezika i informatičke obuke, jer poslodavci to danas cene i traže kod zapošljavanja“, rekao je Martinović.

Grbić: Značajna sredstva za projekte u Vrbasu

Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, razgovarao je danas sa Milanom Glušcem, predsednikom Privremenog organa opštine Vrbas, o modelima saradnje dva organa vlasti i konkretnim projektima kojim bi se dodatno mogla unaprediti infrastrukturna opremljenost Vrbasa i svih sela u opštini.

„U dosadašnjem periodu sarađivali smo vrlo konstruktivno. Tokom 2016. godine Pokrajinski sekretarijat za energetiku opštini Vrbas dodelio je 25,2 miliona dinara za razne projekte. Opredeljivali smo sredstva za predškolske ustanove, osnovne škole, mesne zajednice, urađena je i signalizacija saobraćaja, i revitalizovani napušteni kopovi. Vrbas ima čime da se ponosi, naročito ovim rukovodstvom koje je puno inicijative. Sve je bazirano na inicijativi i viziji ljudi iz Vrbasa, zato mi je zadovoljstvo što sam ovde. Nastavićemo i dalje takvu saradnju, predstavnici opštine Vrbas već imaju predloge za nove projekte o kojima smo danas razgovarali“, rekao je Grbić.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page