15.6.2018.godine

Besplatne radionice „ Obučena za uspeh“ koju je organizovao „ Dress for success“ Beograd u saradnji sa Gradskom Opštinom Savski venac, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje završena je uspešno uz prikladan program i dodelu zahvalnica za podršku ovom pilot programu. Projekat je obuhvatio učešće 20 nezaposlenih žena.
Danijela Mirjanić, predsednica Foruma žena Socijaldemokratske partije Srbije i članica Veća Gradske Opštine Savski venac, jedna je od organizatorki sprovođenja projekta „ Obučena za uspeh“.
„Pažnja posvećena rodnoj ravnopravnosti doprinosi boljem životu i muškaraca i žena, a upravo je to primarni cilj – briga o sugrađanima i bolje društvo“ rekla je Mirjanić za ženiski magazin Bazar.
“ Položaj žena u Srbiji je poslednjih godina poboljšan ali one I dalje, nažalost, nemaju jednaka prava kao muškarci. Zahvaljujući većem učešću žena u politici, mnoge rodne teme stavljene su na političku agendu. Vekovima je vladao patrijahalni kultni obrazac i retko su prikazivana dostignuća žena svuda u svetu. Da bi do promene došlo, moramo se svi zajedno boriti za razbijanje tih stereotipa“ rekla je Mirjanić .

Tokom tri meseca obuke, kroz predavanja, simulacije intervuja, programe za razvoj karijere, poslovnu komunikaciju, razvoj profesionalnih veština-od IT pismenosti do poslovnog oblačenja, ovaj program pomogao je polaznicama da se osnaže I postanu svesne svojih vrednosti. Ovako obučene i obučene, one su sada spremne da se pokažu i dokažu u radnom okruženju.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page