Živko Selaković rođen je u Beogradu 28. maja 1942. godine.  Završio je Višu školu, po struci je komercijalista.

Radio je u komercijali, u organima upravljanja , lokalnoj samoupravi, i kao privatni preduzetnik. Živko Selaković radio je dugi niz godina i kao sportski rukovodilac, za šta je na nagrađivan brojnim priznanjima i nagradama.

U SO Čukarica učestvovao je u svim organima upravljanja, a u više mandata bio je odbornik na Opštini Čukarica i u Skupštini grada.

U Skupštini Srbije tri mandata bio je izabran za narodnog poslanika, a u periodu od 2000 – 2004 bio je potpredsednik odbora za poljoprivredu.

Selaković je 1990. godine sa istomišljenicima osnovao Seljačku stranku Srbije, i bio predsednik  Izvršnog odbora stranke. Za predsednika Seljačke stranke Srbije izabran je 1996. godine, i na njenom čelu proveo 13 godina, kada se Seljačka stranka Srbije pripaja Socijaldemokratskoj partiji Srbije. Na petoj sednici GO SDP Srbije Živko Selaković izabran je za člana Predsedništva stranke.

Ponosan je što i danas živi u rodnom Žarkovu (Beograd) sa mnogobrojnom porodicom, suprugom Mirjanom, dva sina, ćerkom, snahom, zetom i troje unučadi.