Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da neće biti ministar u sledećoj vladi, bilo da sadašnja Vlada bude rekonstruisana ili da budu održani novi izbori.
“Bez obzira da li nas očekuju novi izbori ili nova rekonstrukcija, ja u oba ta slučaja više neću biti u Vladi… To je definitivna odluka”, rekao je Ljajić u intervjuu za današnji “Bllic”.

Kao razlog za ovakvu odluku, on je naveo da je već dugo u politici, da se umorio od operativne dnevne politike, kao i da se i javnost umorila od njega.

Takođe, da donese ovu odluku uticala je i kampanja koju protiv njega vode Moamer Zukorlić i Vojislav Šešelj, a koja je, kako je istakao, “nezabeležena u parlamentu”.

“Ovde je laž postala legitimno oružje političke borbe, politika više nije takmičenje, ni ideja, niti koncept, već buvlja pijaca, gde za pare možete bez ikakvih posledica da napadate političke protivnike. Sve je dozvoljeno, a mi se na sve navikavamo”, rekao je Ljajić.

“Ja u toj kaljuzi ne želim da učestvujem… Naprosto, moram negde da podvučem crtu i prekinem. Čist obraz ne želim da izgubim, a svako moje ostajanje u ovakvom ambijentu za mene znači čist poraz”, istakao je Ljajić.

On je, međutim, dodao da će se posvetiti jačanju svoje Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), ali i da “Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gde im je i mesto”.

Rekao je i da o ovome nije razgovarao ni s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ni s premijerkom Anom Brnabić, mada je to i ranije najavljivao.

Na pitanje “Blica” da li će, ako bude izbora, SDPS ponovo biti na listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), on je odgovorio da će s njima prvo razgovarati o sledećim koracima.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page