KOPAONIK –

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas renovirani hotel Putnik na Kopaoniku u čiju rekonstrukciju je kompanija “Jovanović“ iz Šapca uložila 10 miliona evra.

Ministar je tom prilikom rekao da je ovaj hotel poseban po tome što je sa jedne strane zadržao tradiciju, a sa druge uveo sve nove standarde u oblasti ugostiteljstva, energetike, građevine, te je samim tim Kopaoniku itekako nedostajao.
On je dodao da je renoviranjem hotela Putnik Kopaonik dobio 16. hotel, odnosno treći koji je otvoren u poslednjih pet godina u ovom skijaškom centru.

“Ovaj hotel je još jedan od dokaza da Kopaonik postaje jedna od najozbiljnijih zimskih turističkih destinacija ne samo kod nas, već i u ovom delu Evrope. Ovo je takođe još jedan primer dobre saradnje privatnog sektora i onog što država ovde radi“, istakao je Ljajić.

Država mora da da dorpinos razvoju ove destinacije kroz nove sadržaje kako bi, kako je Ljajić rekao, Kopaonik postao celogodišnja turistička destinacija.

U tom cilju, ministar je istakao značaj investicija od strane javnog preduzeća Skijališta Srbije u ovom skijaškom centru, ali i dodao da će i svi drugi projekti koji budu realizovani novim investicijama privatnog setktora dati dodatni impuls za razvoj ove turističke destinacije.

Osim što je već sada najznačajniji ski centar u ovom delu Evrope sa najvećim brojem staza preko 60 kilometara, Kopaonik prema Ljajićevim rečima, ima potencijal za razvoj kongresnog i velnes i spa turuzma.

“Kopaonik zaista postaje, kao što je i Gardijan pisao pre deset dana, jedna ozbiljna alternativa Alpima i nadam se da će sa svim lepotama koje poseduje i svim sadržajima koje moramo da uložimo postati svojevrsna ne samo zimska, već i letnja turistička atrakcija“, ukazao je ministar.

Renovirani hotel Putnik raspolaže sa 116 soba, najmodernijim velnes i spa centrom veličine 1.000 metara kvadratnih, sa bazenom, saunama i turskim kupatilom i dve konferencijske sale.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page