Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je letnju turističku sezonu u Potpećkoj pećini kod Užica, za čije unutrašnje i spoljašnje uređenje su resorno ministarstvo, grad Užice i Turistička organizacija Užica izdvojili osam miliona dinara.
Rasim Ljajić je rekao da je neophodno Užice pozicionirati kao važan turistički centar i mesto za razvoj tranzitnog turizma, kako bi se turisti koji idu prema Tari, moru i Zlatiboru zadržali i u Užicu.
“Moramo da obogatimo turističku ponudu Užica i njegove potencijale stavimo u ekonomsku i funkciju turističkog razvoja grada. Ovo je korak u tom pravcu, jer je Potpećka pećina svojevrsna turistička atrakcija i moramo više da radimo na njenoj propagandi, jer sigurno 90 odsto građana Srbije ne zna da ona postoji, a ja bih je toplo preporučio”, kazao je Ljajić.

Potpećka pećina je poznata po najvišem otvoru na Balkanu od oko 50 metara. Duga je oko 10 kilometara, a turistima je dostpuno 555 metara.

Novcem ministarstva i grada u pećini su zamenjene elektroinstalacije, postavljen novi mobilijar, suvenirnica, info-table i putna signalizacija.

Pećina je otvorena za posetioce tokom sezone koja traje od aprila do novembra, a takom 2018. godine ju je posetilo više od 8.000 turista.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page