Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić apelovao je na javnost da ostavi na miru porodicu Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, i da svu snagu i energiju usmeri ka insistiranju da se pronađu počinioci i nalogodavci Oliverovog ubistva, prenosi današnji “Kurir”.

– Ti ljudi su izgubili najdražu osobu. Pustimo ljude na miru i njihove unutarporodične odnose. Dovoljno je svima njima njihove tuge, boli. Ako ne možemo da im pomognemo, ne treba da im stajemo na muku. Snagu i energiju treba da usmerimo ka tome da se nađu odgovorni za ubistvo – istakao je Ljajić.

On objašnjava da u sredu ujutru nije bio na pomenu u Hramu Svetog Save u Beogradu jer je dobio poziv da ode u Kosovsku Mitrovicu, gde je takođe služen pomen.

Na mestu gde je Oliver ubijen, ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici pomen je služen u prisustvu njegovog brata Miroslava Ivanovića, rodbine, saradnika i prijatelja, među kojima se nalazio i Ljajić.

– Zvala me je Ksenija Božović (zamenica predsednika GI SDP) i ja sam se naravno odazvao – kaže Ljajić.

On je dodao da je najvažnije da se, bez politizacije i strančarenja, insistira na otkrivanju počinilaca i nalogodavaca ovog zločina.

– Da ga vratimo, ne mozemo, ali njemu i njegovoj porodici dugujemo odgovore na to ko je to uradio. Ništa drugo nije bitno – rekao je Ljajić.

On je dodao da je u kontaktu i sa Ivanovićevom suprugom Milenom.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page