TV N1

Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić. Ipak, dodaje da zakon mora da se poštuje i da nema povlašćenih.

„Siguran sam da su mu važni zakoni. Premijer je bio eksplicitan da zakoni moraju da važe za sve i da će se primenjivati, naravno, u skladu sa okolnostima koje postoje“, rekao je Ljajić.

“Ovo nije posao ni za politiku, ni za ministre u vladi, pa ni za mene. Poslednji sam izneo stav jer sam mislio da će se problem rešiti kroz institucije sistema i da će nadležni uraditi svoj posao.

„Kada je neko na poziciji na kojoj je Vučić, ja potpuno razumem da mora da vodi računa i o okolnostima u kojima se određeni zakoni sprovode, da se ne dogode posledice po građane. Najvažniji mi je stav da nema selektivne primene zakona“, istakao je Ljajić i dodao da se nada da u ovom slučaju neće biti selektivne primene zakona.

On je demantovao da je Muamer Zukorlić ikada tražio građevinsku dozvolu za bilo koji objekat koji je gradio u Novom Pazaru.

„Nikada nijedan zahtev za bilo koji objekat koji su branili nije podnet. Tu je bila vlast i SPS i Ugljaninov SDA i naša vlast i mislite da niko nikada nije izdao dozvolu. Problem je što nijedan zahtev nije podnet“, istakao je Ljajić.

On tvrdi da je Zukorlić objekat u centru Novog Pazara oteo i postepeno ga proširivao, da bi na kraju suzio gradski trg.

“Videli ste saopštenje konzorcijuma 10 novopazarskih privrednika, među kojima ima naših ljutih političkih protivnika. Ta priča nema veze, jer ovo je čisto pravno pitanje. On je uvek proširivao taj objekat. Kada ga je oteo počeo je da pravi barake od kojih su nastali kafići i butici. Opština je reagovala, ali nikada niko nije hteo da asistira. Čovek je ušao u trg, suzio je trg“, istakao je gost Novog dan.

Kaže da ništa nije moglo da se uradi jer se uvek potezalo da je to u vlasništvu vakufa i Islamske zajednice i da niko nije želeo da „pravi galamu“.

Ljajić kaže da je opštini u interesu da Zukorliću izda dozvolu za gradnju, jer se na taj način puni opštinski budžet, a od komunalnih priključaka za objekat u centru grada slilo bi se više hiljada evra. Dodaje da, zahtev nikada nije podnet, a da Zukorlić to nije ni mogao da uradi jer se sporni objekat ne vodi na njega.

Spreman da podrži kandidata vlasti

Kada su u pitanju predsednički izbori, Ljajić kaže da “pri ovoj pameti i okolnostima” ostaje pri stavu da se kandiduje za predsednika. Objašnjava da bi to bilo veoma dobro i korisno za njegovu partiju.

Ipak, dodaje da ako se sve članice koalcije, uključujući i SPS, slože da podrže zajedničkog kandidata vlasti onda će i on biti spreman da razgovara o tome. Ističe da je veliko pitanje i to ko je taj kandidat, jer kako kaže, formalna podrška ne znači ništa ako svoje članove ne može da ubedi da glasaju za zajedničkog kandidata.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page