Kula, 4.12.2018.godine

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević posetilu su danas opštinu Kula.
Uoči zvaničnog dela posete Zoran Martinović i Nenad Ivanišević obišli su prostorije Socijaldemokratske partija Srbije u Kuli gde su ih dočekali predsednik Opštinskog odbora SDPS Kula Dragutin Medojević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za opšte i pravne poslove Slavoljub Arsenijević i član privremenog organa opštine Kula Nataša Stanojević.


Novo zapošljavanje i prekvalifikacija, bile su neke od tema sastanka predsednika Privremenog organa opštine Kula
Velibora Milojičića i Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je danas sa saradnicima posetio opštinu Kula.

Direktor Martinović je tom prilikom pohvalio kulsku lokalnu samoupravu na pravom bumu, koji se dogodio proteklih godina, kada je reč o dovođenju investitora i novom zapošljavanju, kao i na dobroj saradnji sa Nacionalnom službom u delu sprovođenja mera aktivne politike zapošljavanja. Opština Kula samo u ovoj godini izdvojila 10 miliona dinara za ove mere.
„ Slika na tržištu rada, na ovom posručju već se promenila. Dolazak stranih investitora promeniće je još više, u pozitivnijem pravcu. Važno je da veliki broj nezaposlenih lica koji su na evidenciji NSZ mogu i da računaju na taj posao u neko dogledno vreme“ rekao je Martinović.
Na kraju obilaska opštine Kula, Martinović, Ivanišević, Arsenijević i Medojević posetili su i OŠ Veljko Vlahović u Kruščiću u opštini Kula, koja je osnovana davne 1772. godine.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page