23. aprila Opštinski odbor SDP Pantelej organizovao je akciju povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava na centralnom trgu Gradske opštine Pantelej u Nišu.
„ Opštinski odbor SDP Srbije Pantelej, akcijom obeležavanja Svetskog dana knjige želeo je da ukaže na značaj čitanja knjiga i podstakne građane da slobodno vreme ispune upravo ovakvom aktivnošću. Čitanjem razvijamo svoje kreativne sposonosti, podstičemo maštu i negujemo pisanu čaroliju koja traje i pored mnogobrojnih tehnoloških inovacija i savremenog načina života “, rekao je Miljan Hadžović, potpredsednik regionalnog odbora SDP Srbije, većnik u GO Pantelej, resorno zadužen za obrazovanje, sport i omladinu.


„Ovom akcijom želeli smo da odamo priznanje njenom veličanstvu knjizi i da ohrabrimo građane da otkriju ili ponovo ožive zadovoljstvo čitanja. Želja nam je da ih podsetimo koliko je važno da uče, da se obrazuju i da svoje vreme provode kvalitetno “, istakla je dr Maja Radenković, predsednica Opštinskog odbora Pantelej SDP Srbije.


Uz poruku da biraju pisca kao što bi birali prijatelja, u čast pisanoj reči, članovi Opštinskog odbora Pantelej građanima su podelili i adekvatne poklone u vidu obeležavača knjiga.
Akciji je, pored mnogobrojnih članova, prisustvovao i potpredsednik SDP Srbije prof. dr Nebojša Ranđelović.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page