U organizaciji Socijaldemokratske partije Srbije, večeras je u okviru Političke akademije, održano predavanje na temu Planiranje i sprovođenje izbornih kampanja.
Predavač je bio David Hunter ekspert za izborne kampanje sa međunarodnim iskustvom.
U svom predstavljanju Hunter je rekao kako je radio za Nacionalnu demokratsku stranku SAD-a , da je učestvovao u organizaciji izbornih kampanja u 16 zapadnih država SAD-a.

– Ono što je vezano za današnje predavanje jeste to da sam u tih 16 zemalja, od strane Nacionalne demokratske stranke bio zadužen za rad na realizaciji plana kampanje kandidata za američki Kongres. Moj zadatak je bio da ustanovim da li su ti planovi dobri, reka je Hunter.
Da bi ustanovio da li je taj plan izborne kampanje dobar, Hunter je započeo analizu plana kroz pet tačaka i polaznicima akademije slikovito predstavio svih pet tačaka.
– Taj plan kampanje nije ništa drugo nego prevod biznis plana kampanje! – zaključio je Hunter.

Polaznici Političke akademije pokazali su izuzetno interesovanje i kroz razgovor odgovarali na pitanja kao što su : koliko je glasova potrebno da bi se ušlo u Kongres, odnosno koliko je glasova potrebno da se pređe cenzus, da li ste izračunali šta je to što možete da očekujete na određenom biračkom mestu, a šta je to što nam je potrebno.
Socijaldemokratska partija Srbije nastaviće da organizuje predavanja u okviru Političke akademije.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page