Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) osudila je, kako je ocenila, “današnji pokušaj pojedinih funkcionera Saveza za Srbiju da na silu udju u zgradu Skupštine grada Beograda”, navodeći da je time “narušeno normalno funkcionisanje gradske uprave”.

“Smatramo da institucije jesu mesto za rešavanje svih problema u društvu, ali isključivo putem normalne demokratske procedure, a ne nasilnim pokušajima ulaska i ometanjem rada organa lokalne samouprave. Ukoliko je izazivanje incidenata deo strategije opozicije, onda to može voditi samo ka narušavanju društvene stabilnosti i daljoj radikalizaciji političkih prilika u zemlji”, naveo je SDPS.

Stranka na čijem je čelu potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić navela je da “predstavnici Saveza za Srbiju ne mogu pozivati navodno na dijalog, a u praksi činiti sve da do dijaloga ne dodje, i na taj način obesmišljavati svaku iole normalnu komunikaciju izmedju političkih aktera”.

Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred Skupštine Beograda gde su, kako su naveli, pokušali da zatraže prijem kod gradonačelnika Zorana Radojičića.

Istovremeno su se na stepeništu ispred Skupštine okupile članice Gradskog veća koje su se raspravljale sa predstavnicima Saveza za Srbiju, nazivajući ih “fašistima” i nasilnicima.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page