Povodom obeležavanja Međunarodne akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Forum žena Socijaldemokratske partije Srbije Gradskog odbora Kragujevac organizovao je okrugli sto na temu „Borba protiv nasilja nad ženama i devojčicama“.

Na okruglom stolu učestvovale su predstavnice Foruma žena Socijalističke partije Srbije, Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić, Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu, Rajka Vujović,poslanica SDPS-a u Pokrajinskom parlamentu, kao i predstavnici institucija Doma zdravlja Kragujevca i Centra za socijalni rad Solidarnost.
Akcenat, tokom diskusije na okruglom stou, pridavao se problemu nasilja nad ženama i devojčicama kao i potrebi da taj problem učinimo vidljivijim, da kroz razmenu iskustava, mišljenja i dijalog dođemo do predloga za rešavanje problema koji se javljaju u Kragujevcu, na lokalnom nivou, uključujući i nasilje nad starijim osobama i osobama sa invaliditetom. S druge strane, od velike važnosti je da saslušamo iskustva koja su vezana za problem nasilja u drugim gradovima naše zemlje.

„Za nas, u Socijademokratskoj partiji Srbije,  važno je da se bavimo pravima obespravljenih. To je jedna od osnovnih ciljeva  u našem političkom programu. Važno nam je i da učestvujemo u kreiranju politika na svim nivoima koji mogu doprineti poboljšanju situacije u društvu , a to je potrebno da radimo udruženo i solidarno, jer je to  jedini recept za uspeh“  izjavila je Rajka Vujović, poslanica SDP Srbije u Pokrajinskom parlamentu.
Sve učesnice na okruglom  stolu  složile su se oko jedinstvene poruke da je nasilje nad ženama i devojčicama sramota njegovog počinioca!

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page