Poslanica SDP Srbije u Skupštini AP Vojvodine, Rajka Vujović prisustvovala je Međunarodnoj konferenciji u Zambiji.
Vujović je govorila o implementaciji politike ravnopravnosti polova kao jednog od ciljeva održivog razvoja i važnosti Agende 2030.
„Socijaldemokratska partija Srbije razume važnosti globalnih ciljeva, i kontinuirano radi na promociji istih, kako u parlamentu, tako i preko naših odbora u lokalnim sredinama. Najbolji primer posvećenosti naše stranke ravnopravnosti , socijalnim pitanjima i daljem prosperitetu za sve građane jeste Međunarodni stručni skup održan u Novom Sadu na temu Socijalna inkluzija, intersekcionalnost i lokalna demokratija, koju je organizovao Gradski odbor Novi Sad“ rekla je Vujović.

Predavači na Međunarodnom stručnom skupu u Novom Sadu bili su predstavnici  više zemalja, uključujući Švedsku i Etiopiju.
Učesnicima skupa obratila se potpredsednica Socijaldemokratske partije Srbije, Suzana Panović i predsednik Pokrajinskog odbora, Nenad Ivanišević.
Ministarka u kancelariji Potpredsednice Zambije, Sylvia Cilakosa i zamenica gradonačenika Lusake, glavnog grada Zambije ugostle su predstavnicu SDP Srbije, i time pokazale dobru volju da se nastavi saradnja na širenju demokratije, promovisanju mira i rodne ravnopravnosti.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page